jutenjulnaaroeganda.reismee.nl

1e dag in Oeganda

Na een kort nachtje onwaakte wij in het grote huis...

Omdat wij 's nachts aangekomen waren, konden wij eigenlijk nu pas zien hóe mooi het hier is... en ja, dat is het zeker!

Na nog wat gechilld te hebben, gingen wij ons opfrissen en klaarmaken voor de dag! Alleen kwamen wij, toen wij wilden douchen, erachter dat we alleen koud water hadden... niet een beetje koud, maar echt koud! Dit had 1 groot voordeel; we waren wel gelijk wakker! 

Eenmaal klaargemaakt, hebben wij lekker op het balkon in het zonnetje ontbeten... Hoe fijn is dat?! 

Daarna stonden Maria (Oegandese "baas" van het project) samen met Moses voor de deur met de goede sleutel van ons eigenlijke huisje. Koffers gepakt en verhuisd naar een deur verderop. 

Daarna even naar een "hutje" net buiten het project gelopen om boodschapjes te doen voor ons avondeten... Een súper lieve vrouw die ons gelijk een knuffel gaf. We hebben een zakje aardappelen, 4 tomaten, 1 grote rode ui, een paprika en 6 eieren gekocht... En dat alles voor €1,17! Hóe bizar... 

Even gerommeld, spulletjes uitgepakt en gesetteld. Fijn gevoel! 

Moses kwam nog even bij ons kijken en had ook een paar boodschapjes voor ons meegenomen... lief hè?!

Vervolgens even een rondje gelopen over het project. Voor Floor bekend terrein, voor Cynthia nieuw. Maar erg leuk! 

Wát een hoop mooie vlinder zijn hier! Het lijkt de vlindertuin wel... Floor heeft hier ook nog nooit zoveel vlinders gezien... Vlinderseizoen? Of "toeval"? 

Daarna even in het zonnetje gezeten, en ja je raadt het wel... gelijk allebei verbrand. P.s. we hadden ons wel ingesmeerd met zonnebrand. 

Terwijl wij net een inkakmomentje hadden, hoorde wij een hoop herrie uit de bosjes en bewogen de bomen heftig heen en weer... Er verscheen eerst 1 aap en opeens TADAA een tuin vol met, ongeveer 30, apen! TE LEUK! Dag inkakmomentje... Hallo adrenaline! 

Ze hebben ons ongeveer 1.5 uur vermaakt... En dan vooral het pasgeboren baby-aapje... Véle malen beter dan een televisie! 

Rond half 5 hoorde wij dat de kinderen klaar waren met school en we sprongen op om Joy (sponsorkindje van Floor) te zoeken... Wij konden haar niet vinden, maar alle andere kinderen hielpen ons met zoeken... En zij vonden haar!

Ze kwam hard aangerend met haar armen wijd open en met een ENORME bigsmile op haar gezicht... Ze vloog Floor in haar armen en bleef knuffelen! *Brok in ons keel momentje* 

Voordat Joy geroepen werd voor ons was zij aan het verven... Wij vroegen haar ons dit te latenzien... Er stond 1 streep verf op de muur en verfspullen waren nergens te bekennen... haha. 

Hierna nam zij ons mee naar haar "huisje" waar zij haar bedje liet zien en daarna ging zij haar kleren wassen... JA, met de hand!!! 

Wij gingen haar helpen... Ze hield ons, met een enorme bigsmile op haar gezicht, goed in de gaten of wij het wel goed deden... Wanneer zij het gevoel had dat wij het niet goed deden, wisselde zij snel van kledingstuk met ons... Het is hier heel belangrijk dat hun schooluniform goed schoon is. 

Na 1 keer de kleding te hebben gewassen, besloot Joy dat het nog een 2e keer nodig was... Toen wij vroegen of ze het altijd 2 keer wast, antwoordde ze met "ja".

Maaaaaar... Toen wij de andere kinderen hun kleding zagen wassen (ook héle kleintjes van 6 jaar; bizar), deden zij het allemaal maar 1 keer. Wij denken dat Joy het zó leuk vond dat wij haar hielpen dat ze "misbruik" maakte van de situatie, haha! Wat een boefje... 

We hebben met Joy afgesproken dat zij morgen na schooltijd naar ons huisje komt. Dan kunnen wij de cadeautjes aan haar geven die we voor haar hebben. 

Daarna hebben we lekker gekookt, hebben gechilld en zijn we vroeg gaan slapen...

Tot morgen!

Reacties

Reacties

OmaJo!

Wat ontzettend leuk om jullie belevenissen te lezen en de foto’s te zien. Had wel eens gehoord van “Blog” maar wist niet wat of dat inhield. ( n mens is nooit te oud om wat te leren!) Succes gewenst met liefs van mij xxx

Carine

Nu ik weer thuis kan ik jullie belevenissen volgen, ontzettend leuk 😀!!
Veel plezier meiden.

Liefs

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!