jutenjulnaaroeganda.reismee.nl

12e dag in Oeganda

We zijn er een beetje optijd uitgegaan, maar zeker ook niet te vroeg... We moesten om 10.00 uur klaarstaan, want dan zou Moses komen.

Om 10.00 uur geen Moses, dus wij besloten om om 10.15 uur maar de meisjes alvast op te halen. Onderweg naar de dormitory zagen wij Moses aan de auto sleutelen, hij moest de accu vervangen.

Wij namen de meisjes nog even mee voor een glaasje limonade en toen stond Moses al voor de deur. Om 11.00 uur zijn wij richting onze 1e stop gegaan. Voor Joy en Sanyu was de hele dag nog een verrassing, des te leuker!

De 1e stop was het waterpark. Toen wij aankwamen rijden en de meisjes zagen wat wij gingen doen, spatte gelijk het enthousiasme ervanaf en hun lach liet de zon nóg een beetje meer schijnen!

Toen wij door de entree waren, stond de kraam met badkleding nog niet klaar... Dus moesten wij naar Quality Supermarket om zwemkleding te regelen. Dit was gelukkig op zeer korte loopafstand.

De meisjes hadden snel hun badpak uitgekozen en gepast. Het zat als gegoten! Wij besloten dat het eigenlijk nóg leuker was als wij ook zouden gaan zwemmen met hen... Dus ook wij moesten opzoek naar een badpak/bikini. Dat viel niet mee... Wat een "gekke" maten hebben ze hier! Moses was wel geslaagd voor een zwembroek.

Eenmaal terug in het waterpark was inmiddels de kraam met zwemkleding opgetuigd... Wij deden hier nogmaals een poging, en we slaagden... Maar wat een afschuwelijke dingen!

Maar toen de meiden zagen dat wij toch ook kwamen zwemmen, werd de lach op hun gezicht nóg groter en vergaten wij (bijna) dat wij zo'n afgrijselijk badpak aan hadden...

Na ongeveer 2 uurtjes zwemmen, hebben wij ons gedoucht, weer aangekleed en zijn we naar de volgende stop gegaan; een ijsje eten bij Acacia Mall.

Onder het genot van ons ijsje op een bankje was daar een andere man... Hij zat al continu te glimlachen naar ons en besloot ook opeens te gaan praten. Hij wilde graag de rest van de dag met ons mee en hij wilde graag vrienden met ons worden... No Way... maar Moses zat aan de telefoon en had het niet door, maar gelukkig hebben wij dit zelf goed afgehandeld.

Na het ijsje hebben wij schoolschoentjes met en voor de meisjes gekocht. Moses ging er stiekem vandoor en wij mochten van hem niet naar boven komen... To be continued...

Maar... Eigenwijs... Wij zijn toch naar boven gegaan, want daar was onze volgende stop; de film Toy Story 4 3D kijken in de bioscoop. Voor Joy de 2e keer in de bioscoop omdat Floor haar daar vorigjaar ook mee naartoe genomen had, maar voor haar zus Sanyu was het de 1e keer. Een hele belevenis dus...

De film was súper leuk en de meiden, maar natuurlijk ook wij en Moses hebben erg gelachen!

Na de film naar Café Javas gelopen om te eten. Van de drankkaart kozen de dames een grote Collada (zonder alcohol natuurlijk) en van de menukaart koos Sanyu een groot menu met kippenpoten en friet en Joy wilde de Big Is Bigger Burger met friet hebben. Hierop zat het volgende: sla, tomaat, kipburger, veel kaas, gefrituurde uienringen, een ananasring en een dik gebakken ei... Ze namen het er dus goed van, haha.

We zaten lekker buiten toen het ineens keihard begon te regenen. De luiken kwamen naar beneden en gingen dicht, maar ondanks dat bleven wij niet droog... We werden geëvacueerd naar binnen. De serveerster kwam ons eten brengen, maar omdat Joy haar eten echt nat was geworden, kreeg zij een hele nieuwe burger en een hele nieuwe portie friet (terwijl zij de helft al opgegeten had)...

Moses zat na zijn halve bord al vol, maar de meisjes namen het ervan en hebben hun hele bord leeggegeten... WOW!

Omdat het na het eten nog steeds heel hard regende, gingen Cynthia en Moses de auto halen en bleef Floor samen met Joy en Sanyu nog even zitten.

Maar het ophalen van de auto lukte niet... Toen zij aankwamen bij de auto knipperde de alarmlichten en hierdoor was de accu leeg, oepss! Moses ging gelijk hulp regelen en Cynthia probeerde Floor te bereiken. Moses had snel hulp gevonden maar die wilde pas iets doen als de regenbui voorbij was... en het zag ernaaruit dat dat nog wel even kon duren...

Hierop besloot Floor toch maar met de meisjes richting de auto te gaan, dan waren wij in ieder geval weer veilig met z'n allen bij elkaar, want het ging ook al donker worden.

De regen stopte, maar uiteindelijk duurde het nog 3 kwartier tot wij weer konden gaan rijden richting huis.

De meisjes waren zó moe dat zij allebei tegen Floor aan in de auto in slaap vielen...

Eenmaal terug op het project de meisjes naar de dormitory gebracht en zijn wij zelf ook lekker naar bed gegaan...

Reacties

Reacties

Anita ( mams )

Wat gaan we jullie verhalen en foto’s missen en wat was het TOF !!!! En dan waren wij er niet eens “echt “ bij. Jullie hebben bij zoveel mensen en kinderen een glimlach op het gezicht getoverd ?ook zeker bij ons thuisblijvers ? . Het was een prachtig avontuur !! Jullie gaan vast nog eens terug .

Ron

Ha dames, wat fijn dat we met jullie avonturen kunnen meeleven, maar het einde komt al in zicht. Wat een geweldige ervaringen hebben jullie opgedaan!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!